Dynamics 365 Sales verbetert uw klantrelaties en verhoogt uw omzet.

Customer services

Graag hoor ik uw opmerkingen of mening en ik nodig u daarom ook uit om deze te delen in een reactie of op social media. (facebook, twitter, LinkedIn)
Of laat een reactie achter onderaan deze blog. Wordt zeer gewaardeerd!

Ik hoop met deze blogs u te enthousiasmeren voor relatief eenvoudige software die gemakkelijk te integreren is in uw waarschijnlijk al bestaande Office 365 omgeving.

Terug naar de blog van vandaag

In de verkoopprocessen in uw organisatie gaat het om het kennen van de wensen en behoeften van uw klanten.
Deze week leg ik uit hoe uw verkoopproces ondersteund kan worden in Dynamics 365 Sales.

Verhoog uw omzet door uw klantrelaties te verbeteren

Het kan soms een lang traject zijn om een eerste interesse uit te bouwen tot een daadwerkelijke opdracht om een product te gaan maken of om een verkoopovereenkomst te sluiten. Dynamics 365 biedt u veel mogelijkheden om klantwensen in beeld te brengen en om het verkoopproces te volgen van eerste interesse tot gesloten overeenkomst.

Integratie

Zoals ik vorige week al schreef  is Dynamics 365 geïntegreerd in Office 365.
Simpel, een tegel erbij in uw dashboard zoals u hieronder kunt zien.

Een van de eerste voordelen die dit biedt:
win win situatie
Integratie met e-mail.
Wat zijn we er veel tijd mee kwijt, soms uren om onze mail weg te werken. Het staat vaak niet in onze taakomschrijving maar het moet wel gebeuren! Uw accountmanagers weten er alles van! Het levert dan ook direct voordeel op als vanuit de vertrouwde mail omgeving direct een contact aan Dynamics 365 kan worden toegevoegd of een mail aan een verkoopkans kan worden gekoppeld. Hetzelfde geldt voor de overige Office 365 apps. Alles is in hoge mate met elkaar geïntegreerd, gegevens zijn uitwisselbaar.

Klinkt geweldig toch?

Uw klant staat centraal

Transacties zijn het logische gevolg van een goede klantrelatie. Om een goede klantrelatie op te bouwen willen we een zo breed mogelijke kijk op die relaties ontwikkelen. Die kijk komt uit data vanuit verschillende invalshoeken. Denk daarbij niet alleen aan verkoop maar bijvoorbeeld ook aan uw support afdeling, social media contacten en campagnes en/of klachtenregistraties.
customer
Het op een plek bij elkaar brengen van deze gegevens betekent dat we inzicht krijgen in de historie van een klantrelatie, de huidige relatie en mogelijk toekomstige ontwikkeling van de relatie.
De historie geeft inzage in:

 • de producten en diensten die uw klanten van u afnemen
 • in welke mate en wanneer
 • de interactie met uw klanten en prospects via alle kanalen
 • welke productinteresses heeft men
 • welke campagne activiteiten spreken aan
 • Conclusie: Belangrijke informatie om te leren en op voort te borduren. 

De huidige situatie toont u wie uw (belangrijkste) klanten zijn.

 • Wat is de context van de interactie met die klanten
 • hoe hecht een relatie is
 • wat er bij uw klanten speelt op dit moment
 • zaken waar u zich van bewust moet zijn
 • De toekomstige ontwikkeling biedt u inzicht in voorspeld koopgedrag, planmatig(er) verkopen, groei, klantloyaliteit.

Om dit klantbeeld te ontwikkelen biedt Dynamics een aantal zaken die ik hieronder verder toelicht. 

Wat een informatie.....hoe gaan we dat managen?

Vastleggen van al deze gegevens leidt tot informatie. Veel informatie leidt tot de behoefte aan middelen waarmee snelle analyses mogelijk worden.
In Dynamics zijn diverse dashboards beschikbaar die ingericht kunnen worden op de specifieke behoefte van de gebruiker. Dat is een “plug & play” en door een gebruiker zelf in te richten.

overzichtsdashboard voor verkoop

De grafieken kunnen naast het dashboard in alle lijstweergaves worden getoond. Bijvoorbeeld een grafiek van uw klanten per plaats, regio, branche, omvang, noem maar op.

Dit is “Business Intelligence” binnen uw CRM -pakket, zonder dat een extra softwarepakket nodig is voor het maken van rapportages en dashboards.

Centraliseren van activiteiten

Hoe levend een relatie is blijkt vaak uit het aantal contactmomenten. Dit zijn de telefoongesprekken, e-mails, taken, bezoeken of andere activiteiten die u met uw relaties onderhoudt. Een snelle toegang tot deze activiteiten is zichtbaar in Dynamics. Uiteraard is elke activiteit ook zichtbaar bij de relatie waar deze betrekking op heeft.

mijn activiteiten dynamics 365

Het hart van uw relatiebeheer zijn de organisaties en contactpersonen. Dit zijn niet alleen klanten, maar alle relaties die voor u van belang zijn. Ik merk nog steeds dat veel bedrijven deze lijsten met contactgegevens bijhouden in Outlook of in diverse Excel lijsten. Een centrale opslag in Dynamics maakt een relatie echter toegankelijk voor uw bedrijf in plaats van alleen voor de betrokken accountmanager. Misschien dat meer mensen in uw organisatie deze persoon kennen.
Het netwerk van contacten wat daarmee ontstaat vergroot het 360 graden klantbeeld.

U kunt vastleggen wat u belangrijk vindt. Flexibel dus!  Veel velden zijn al beschikbaar of kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Een kaartweergave toont b.v. waar uw relatie gevestigd is en een klik erop betekent dat u op pad kunt, uw navigatie wordt gestart! (ok, bing-maps!).

account samenvatting

Ook hier is gegevensuitwisseling gemakkelijk mogelijk. Denk aan een uitwisseling van gegevens met de Kamer van Koophandel. (om uw gegevens actueel te houden bijvoorbeeld) Of Business Central voor uw financiële administratie.
Wij kunnen ook integratie mogelijk maken met andere systemen en webshops. Dat hebben we al eerder succesvol uitgevoerd. Het datamodel in Dynamics maakt dat gemakkelijker omdat het helder en open is.

Daarmee leidt de inzet van Dynamics tot een centraal overzicht van al uw contacten en de interactie daarmee. Een overzicht dat onmogelijk is als uw relaties zijn vastgelegd in een veelheid aan mailboxen, excel lijstjes en/of persoonlijke agenda’s.

Verkoop proces

sales funnel

Om uw verkoopprocessen te ondersteunen kan een stroomschema worden ingericht. In onderstaand overzicht bestaat dat schema uit kwalificeren, ontwikkelen, voorstel en sluiten.
De keuze is echter aan u en kan uw verkoopmethodiek ondersteunen. Op basis van deze processen zijn weer grafieken beschikbaar zoals uw “sales funnel” en verkoop prognose.

potentiële klanten

Product catalogus

De producten of diensten die u verkoopt of produceert zijn onder te brengen in een product catalogus, prijslijsten en kortingslijsten per klant. Daarnaast biedt Dynamics de mogelijkheid om Bundels aan te maken, combinaties van producten die een interessante aanbieding voor uw klant kunnen zijn met een eigen prijs en/of korting.

Natuurlijk is het zinvol om de product catalogus te koppelen met uw ERP-systeem als u dat heeft. Maar ook hier zien we veel Excel lijstjes voorbijkomen in de praktijk. En dan biedt het vastleggen van uw producten met kenmerken, afbeeldingen, kostprijzen en verkoopprijzen weer enorme mogelijkheden.

productcatalogus

De producten kunnen vanzelfsprekend aan een verkoopkans worden gekoppeld. Ze hoeven dan maar een keer te worden vastgelegd. Alle “regels” op een verkoopkans gaan automatisch mee als u een offerte uitbrengt of een order maakt, of een factuur. Wel zo efficiënt.

Verkoop leads, verkoopkansen, concurrentie, offertes, orders, facturen, producten

Data uit het Systeem

Offertes maken is bij sommige bedrijven tot een kunst verheven.
Voor ieder bedrijf is het van belang dat niet alleen de juiste condities en voorwaarden worden gebruikt maar ook dat huisstijl juist wordt toegepast.
Door gebruik te maken van de Word-sjablonen in Dynamics maakt u een Word document van bijvoorbeeld een offerte. Alle opmaak en velden uit Dynamics zijn al meegenomen. Het document kan vervolgens eenvoudig naar uw relaties worden gemaild of verstuurd. Als er wijzigingen zijn in gegevens worden deze ook altijd in de Word documenten meegenomen.

eenvoudig invoegen van templates voor facturen e.d

Doelstellingen en targets

Als u meerdere accountmanagers heeft werkt u misschien met omzet targets. Of u heeft verkoop doelstellingen bepaald voor een bepaalde periode. Deze zijn in Dynamics eenvoudig vast te leggen en tonen altijd de actuele stand van zaken. Van zowel gerealiseerde bedragen als geprognotiseerde bedragen.

Automatisering van activiteiten

Hoe u uw verkoopproces vormgeeft kan anders zijn dan de standaardinrichting in een standaard software pakket. Dan is het heel fijn dat aanpassingen eenvoudig te realiseren zijn zonder dat daarvoor dure consultancy uren nodig zijn.
Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende “automatiseringen” (workflows). Deze zijn op eindgebruiker niveau te realiseren:

 • Telefoontje met voicemail aangevinkt? Automatisch nieuwe taak ingepland
 • Nieuwe klant – automatisch welkomstmail
 • Contactpersoon jarig? Automatisch reminder om even te bellen
 • Nieuw facebook bericht van klant – koppeling naar Dynamics om klantbeeld uit te breiden

Samenvattend

Wat heb je nou eigenlijk aan Dynamics 365?

Dynamics biedt u heel veel mogelijkheden om uw 360 graden klantbeeld te verbeteren. dynamics 365 logoAlleen of in combinatie met Office 365. Uw proces kan in de praktijk afwijken van een standaard pakket, maar daarvoor biedt Dynamics heel veel flexibiliteit.

Het voldoet dan ook aan ons streven om het pakket aan te passen naar het proces (en niet andersom).

Met Dynamics 365 Sales heeft u grip op uw verkoopactiviteiten en inspanningen, krijgt u inzicht in uw verkoopprognose en vergroot u uw omzet doordat uw klantrelaties sterker worden.

complexiteit

Complex?

Dat klinkt het misschien maar is het in de praktijk niet.
De wijze waarop inrichting in Dynamics 365 Sales plaatsvindt heeft als groot voordeel dat het herbruikbaar is. Dit betekent concreet dat wat al eens is bedacht niet nog een keer bedacht hoeft te worden. U kunt dus gebruik maken van “best practices”. De meeste aanpassingen hebben we al eens gedaan.
Resolit houdt een database bij van deze aanpassingen zodat we een steeds groter deel geautomatiseerd kunnen inrichten. Het voordeel voor u:
Implementatie van enkele uren tot dagen in plaats van weken! U kunt dus heel snel en soepel het systeem in gebruik nemen.

Interessant hè!

Nog interessanter om te melden is dat de komende maand een promotie van Dynamics 365 Sales beschikbaar komt. Daardoor kunt u ook profiteren van een volwassen CRM systeem tegen aantrekkelijke korting voor 2 jaar op de licentie prijzen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Resolit Out of the box | Into the Cloud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme software oplossingen die u helpen in te spelen op de behoefte van uw klanten.

Stelt u zich eens voor wat dat voor uw bedrijf kan betekenen!