Data verlies ook in de Cloud

archiefdozen-data-resolit

Uw data is een belangrijk bedrijfsmiddel. Uw klantgegevens, documenten met product- / dienstbeschrijvingen, instructies, productgegevens maar ook de communicatie in uw teams over deze zaken is van onschatbare waarde.
Zonder uw data loopt u als organisatie een serieus risico want hierin zit uw intellectueel eigendom. In uw data bevindt zich uw onderscheidend vermogen, uw kennis en uw waarde.

Voldoende reden lijkt ons om uw data te beschermen. 

Uit onderzoek blijkt dat herstel na data verlies gemiddeld bijna 4.000 dollar kosten met zich mee brengt. De werkelijke kosten kunnen vele malen hoger uitvallen, afhankelijk van het soort gegevens dat u kwijtraakt.
(Lees o.a. hierover meer in het e-book dat te downloaden is onder aan deze blog).

Wij geloven bij Resolit in de mogelijkheden van de Cloud. Uw kantooromgeving in de Cloud zoals Office 365 is de basis waarop u verder bouwt met uw bedrijfsapplicaties- en systemen. Het is de virtuele plek waar uw organisatie bruist van activiteit. Die plek van ondernemende activiteit is in onze ogen belangrijk voor het reilen en zeilen van uw bedrijf.
Die plek verdient bescherming. 
Gelukkig is er een manier om uw data gemakkelijk veilig te stellen.

Waarom een back-up in de Cloud? Ik ben toch al zeker van de beschikbaarheid van mijn gegevens?

Office 365 voorkomt niet noodzakelijkerwijs het verlies van data. De oorzaken waardoor data verloren gaan zijn veranderd. Het risico dat harddisks waarop documenten staan kapot gaan is te verwaarlozen. De maatregelen die zijn genomen om beschikbaarheid van uw data in de datacentra van Microsoft te garanderen is van een zeer hoog niveau. Toch kan verlies van data nog voorkomen om bijvoorbeeld de volgende redenen.

  • Gebruikersfouten – per ongeluk deleten van documenten of e-mail.
    Na een korte tijd zijn deze documenten of e-mails ook niet meer uit de “prullenbak” van Office 365 terug te halen.
  • Ook malware (virussen e.d.) is nog steeds een oorzaak van het verloren gaan van gegevens.
  • Software issues als programmeerfouten of database fouten.
  • Hackers die mogelijk schade veroorzaken aan uw systeem.

SkyKick

Met SkyKick heeft Resolit een product in haar portfolio opgenomen waarmee een back-up van Office 365 data heel eenvoudig wordt. De oplossing biedt complete bescherming voor Exchange online, OneDrive voor Bedrijven, SharePoint en Office 365 features zoals Groups en Teams. De oplossing scant automatisch of nieuwe mailboxen, SharePoint sites, Teams, etc. zijn toegevoegd en kan deze volledig automatisch aan de back-up toevoegen.
In het beheerplatform is alleen zichtbaar welke files of mails in de back-up staan zodat tot op individueel niveau een bestand of mail kan worden teruggezet. De inhoud van de data is niet leesbaar. Vertrouwelijkheid
 is dus gewaarborgd. 

Hoe het werkt

De inrichting van de SkyKick back-up oplossing verloopt via enkele stappen:

1. Koppeling SkyKick – Office 365

Om de koppeling tussen uw Office 365 omgeving en de SkyKick back-up oplossing tot stand te brengen zijn de inloggegevens op uw Office 365 nodig. Dit kan Resolit voor u verzorgen of u kunt zelf via een remote verbinding inloggen zodat de koppeling wordt gelegd. Technisch betekent dit dat in het beheer portaal een back-up abonnement tot stand is gebracht en dat vanuit dit abonnement inzage is verleend welke mailboxen, public folders, SharePoint sites etc. in uw Office 365 omgeving aanwezig zijn.

2.Selectie Exchange, SharePoint & OneDrive for Business, Office 365 Groups

Het is mogelijk om een selectie te maken van de onderdelen die u in de back-up opgenomen wilt hebben. U kunt ook een volledige back-up van alle mailboxen, folders en groepen maken. Hierbij kan worden aangegeven of nieuwe mailboxen en document- locaties automatisch aan de back-up moeten worden toegevoegd.

3. Opslag back-up data – SkyKick / Azure Storage Account

Opslag van de gemaakte back-ups is zowel mogelijk binnen SkyKick als in Azure. Dit laatste heeft als voordeel dat u al uw data in eigen beheer houdt. U heeft zelf direct (of via Resolit) toegang tot Azure storage accounts. De storage accounts kunnen door Resolit worden opgezet en zijn gekoppeld aan uw Office 365 omgeving (en dus bijvoorbeeld ook beschikbaar in Azure Active Directory). Deze configuratie combineert de kracht van SkyKick en Microsoft Azure.

4. Restore van data

Bij terugzetten van gegevens is het mogelijk om een locatie volledig te herstellen of enkel een bestand, mail of iets dergelijks. De inhoud van het bestand is niet zichtbaar. Het bestand wordt teruggezet op de oorspronkelijke locatie, de mail in de oorspronkelijke mailbox, public folder zodat de gebruiker met toegang tot die mailbox de data terug ziet.

Kosten

De kosten van de Skykick oplossing zijn laag. Voor enkele euro’s per gebruiker per maand bent u al zeker van een volledige back-up.
De kosten van een Azure Storage Account is afhankelijk van de hoeveelheid data maar voor een prijs vanaf €0,002 per GB per maand
(klik hier voor meer informatie)
wegen deze kosten niet op tegen offline backup disks en -oplossingen.

Gratis e-book

gratis e-book
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme software oplossingen die u helpen in te spelen op de behoefte van uw klanten.

Stelt u zich eens voor wat dat voor uw bedrijf kan betekenen!