Hoe keuzestress leidt tot langverwachte projecten

keuzestress

Het leek ons wel heerlijk, een weekje vrij te plannen. Onze gedachten gingen uit naar de prachtige zomer van 2018 en een dobberend zeilscheepje op het IJsselmeer. We trokken dan ook graag onze agenda’s en blokten een weekje vrijaf. Eind april, begin mei. Moest lukken.
Nou moet ik eerlijkerheidshalve aan toevoegen dat wij vreselijke koukleumen zijn en daarmee echte “mooi weer” zeilers.  Het was dan ook een hele deceptie dat het met de temperaturen in de vrij geplande week niet echt wilde vlotten. Kortom het was te koud en dan is goede raad duur en een vrije week voor ondernemers ook.

Er moest dus nagedacht over de mogelijkheden van en een keuze worden gemaakt uit de volgende scenario’s.

  1. Niet zeuren, je eroverheen zetten, je lekker warm aankleden en gezellig samen in de kajuit op een recht bankje gaan zitten.
  2. Reisje plannen naar een zonnig oord.
  3. Vakantie verschuiven.
  4. Lekker thuis chillen.
  5. Starten met de toch al veel te lang uitgestelde verbouwing.
  6. Gewoon aan het werk gaan?

Keuzestress

Alles heeft met keuzes te maken. Nou weet de een precies wat hij wil en kiest dat gewoon. De ander ligt nachtenlang wakker van de vraag welke keuze hij moet maken en of dat dan wel echt de juiste keuze is.
Er worden afwegingen gemaakt. Die verliepen bij ons puntsgewijs als hierboven:

  1. Hoezo optie?
  2. Te duur en niet meer beschikbaar.
  3. Voor de hand liggend maar niet altijd even eenvoudig, iets met planning en klanten?
  4. gaat toch vaak een beetje naadloos over in optie 6.

Om een lang verhaal kort te maken. We besloten allereerst vooral van ons oude zeilbootje te genieten als het weer het toelaat. Dat betekent dus vanaf een graadje of 18.  Bij te koud weer gaan we dus niet naar de boot.Volgens de weerberichten moeten we dan nog wel een weekje of 2 geduld hebben. Jammer, maar het is vooral niet anders. We meenden ook dat wat in het vat zit ook niet verzuurd. Met een lange zomer voor de boeg komen er vast nog voldoende momenten om heerlijk te varen.

Brengt me bij optie 5.

Starten met een toch al veel te lang uitgestelde verbouwing en de breekhamer ter hand te nemen. Het moet toch eens gebeuren, het ligt eigenlijk al veel te lang. verbouwingNow is the time, now is the moment!
Ik verzeker je er is moed voor nodig om daaraan te beginnen, dat doe je niet voor je lol, tenminste dat denk ik alleen al als ik “Help mijn man is klusser” op tv zie, laat staan dat het in het echt gebeurd. Ik vind het een nachtmerrie. Het werk, het stof, wat een ellende. Maar goed, veel moet immers altijd eerst slechter worden voordat het beter wordt en de gedachte aan een nieuwe badkamer stemt ons optimistisch.
Zo gezegd en dus zo gedaan. Eerst maar eens een nooddouche geplaatst, men moet zich immers toch ergens kunnen opfrissen. Een heel gedoe al veronderstelde de werkbeschrijving van de douchecabine anders.  Waterleiding aansluiten, warm en koud natuurlijk en de afvoer is ook geen onbelangrijke factor.

verbouwing-puin

Nadat deze hindernis is genomen trekken we vol goed moed onze werkkleding aan om te beginnen met het strippen van de oude badkamer. De handen uit de mouwen en de afvalpas paraat.
Nu valt het voor een mens die gewoonlijk veel tijd doorbrengt achter een computer niet mee om opeens hele dagen fysiek bezig te zijn met het verbouwen van een badkamer. Althans voor ons niet.

Het brengt allerlei lichamelijke ongemakken met zich mee waar je niet vrolijk van wordt. Denk je maar eens in wat het met je doet als je een paar uur een breekhamer ter hand neemt, zakken vol puin de trap af moet zeulen en op de vuilstort moet dumpen. Dan hebben we het nog niet over het stof, het lawaai en de scherven die om je oren vliegen. Waterleidingen die moeten worden afgedopt, verwarming die moet worden afgesloten en wat te doen na het verwijderen van een toilet?

renovatie

En toch…… al hebben we nog een lange weg te gaan voordat we ons nieuwe badderparadijs in gebruik kunnen nemen…. het begin is er. En dat gewoon omdat het weer het ons de steek heeft gelaten. Verrassend en daarmee heeft onze keuzestress geleid tot een langverwacht project. Ik geef toe, ik heb behoorlijk uitgeweid over optie 5 maar zal het hierbij laten. Het brengt me bij de laatste optie die nog tot de mogelijkheden behoorde.

Optie 6: Gewoon aan het werk gaan?

Dat is niet gewoon voor ons. Dat vinden we stiekem heel leuk en doen we graag. En dus besloten we ook hier en daar nog een paar uurtjes te pakken.
Anders zou er geen Blog zijn ook deze week. Dat hadden we wel beloofd!
Niet aangekondigd dat we een week zouden overslaan. Geen optie!
Daarom deze week een persoonlijke blog. Das een beetje werk en een beetje vakantie dus….

Volgende week weer gewoon aan het werk en kunt u van ons weer een informatieve blog verwachten. 
Deze was een beetje Out of the Box, maar dat past wel bij ons.

Resolit Out of the Box | Into the Cloud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme software oplossingen die u helpen in te spelen op de behoefte van uw klanten.

Stelt u zich eens voor wat dat voor uw bedrijf kan betekenen!